Wie is Anouk?

Zal ik je een geheim verklappen?

Als loopbaancoach ben ik zelf freelancer. Ik kan je dus vanuit mijn persoonlijke ervaring vertellen over alle ups en downs van het zelfstandigenbestaan. Maar hoe kwam ik hier terecht?

Alleszins niet in één vloeiende beweging.

Ik studeerde in 2013 af als master in de taal- en letterkunde. Mijn doel: freelance journalist worden. Boeiende verhalen lospeuteren, dát wou ik doen. Wist ik veel dat ik die droom deelde met duizenden andere gegadigden.

Na een zestal maanden als freelancer gaf ik er de brui aan. Daarna begon ik aan een stoelendans van jobs. Ik gaf Nederlandse lessen, werkte even in een reclamebureau, deed interims bij de overheid, werkte een jaar als management assistant bij een Belgische modeketen en kwam in 2019 terecht in de marketing.

Na 3 maanden als marketing coördinator gaf ik mijn ontslag. Hoewel ik het goed kon verdringen, werd het me na 3 maanden alweer pijnlijk duidelijk: ik ben niet gemaakt voor een 9 to 5 tussen 4 muren. Ik wou in alle vrijheid aan mijn eigen zaak bouwen.

Ik keerde terug naar mijn oudste liefde, schrijven, en werd fulltime freelance copywriter. Helaas trok mijn innerlijke multipotential al snel aan mijn mouw. “Ga je nu uitsluitend dit doen tot aan je pensioen?”

Hmm. Goede vraag.

Tientallen businessideeën later – het ene al gekker dan het andere – werd het plots kristalhelder. Wat als ik werknemers met een ondernemersdroom kon helpen met knopen doorhakken? Ik deed het al informeel, op zowat elke cursus en elk netwerkevent. Waarom niet professionaliseren?

Ik sloot me aan bij loopbaancentrum Diaspoor, volgde de opleiding tot loopbaancoach en koos resoluut voor een exclusieve aanpak, gericht op zelfstandigen in wording.

Heb jij er ook genoeg van om rondjes te draaien in je hoofd? De jaren te zien voorbijtikken? Wil je begeleid worden door iemand die zelf 100% met haar botten in de modder staat als zelfstandige?

Vertel me jouw plannen tijdens een kennismakingsgesprek. Gratis, vrijblijvend en online.

Tot binnenkort!

 

P.S.: In tegenstelling tot wat mijn foto doet vermoeden heb ik geen Chinese roots.

Mijn MBTI-profiel?

INTJ/ISTJ

  • Onafhankelijk
  • Nieuwsgierig
  • Direct
  • Analytisch
  • Gerganiseerd
  • Betrouwbaar
  • Verantwoordelijk
  • Resultaatgericht
  • Complexe ideeën en inzichten samenbrengen tot iets nieuws